Honky Tonk zoekt:

Bedienend personeel met ervaring

Bel Jan: 06 22 56 15 34

"Proef de sfeer, dat zegt genoeg..."

Happen en trappen

 

Honky Tonk, doet mee met HAPPEN en TRAPPEN, een prachtige fietstocht door bos en duin, waarbij u 5 horecabedrijven in de regio aan doet. Honky Tonk serveert het hoofdgerecht.

 

Nederland en ‘de zee’ zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En dat heeft zo z’n voordelen: duinen en polders hebben in Noord-Holland voor een fraai stukje oer-Hollandse natuur gezorgd. Dwars door de bollenvelden en langs het bekende klimduin in het gezellige Schoorl is het aangenaam trappen…

 

Uitgestrekte bollenvelden

 

De dag begint in het dorpje Bergen, dat al ruim een eeuw lang een schijnbaar ‘magische’ aantrekkingskracht uitoefent op schilders, schrijvers en architecten. De oogst daarvan is o.a. in Museum Kranenburgh te bewonderen. Na Bergen volgt de stad Alkmaar. Een historische stad met maar liefst 399 rijks- en 700 gemeentelijke monumenten! Maar bovenal is Alkmaar bekend vanwege de plaatselijke kaasmarkt die al meer dan vier eeuwen op traditionele wijze gehouden wordt. Van april tot september vindt deze iedere vrijdag op het centrale Waagplein plaats, een bezoekje waard!

Na Alkmaar volgen de uitgestrekte, kleurrijke bollenvelden. Naast de flora is hier ook de fauna vertegenwoordigd in de vorm van wilde paarden en Schotse Hooglanders. Gezapig grazend staren zij passerende fietsers na. En dan komt Schoorl in zicht, waar strand, zee, duinen én bossen bij elkaar komen. Bij Schoorl ligt het 51 meter hoge klimduin, een geliefde trekpleister bij zowel toeristen als de eigen bevolking. Op Tweede Pinksterdag wordt hier een dorpsfeest georgani-seerd, de zogenaamde ‘meidenmarkt’. Ten slotte voert de weg terug naar Bergen.

 

Route

 

De route begint met koffie en wat lekkers bij Duinvermaak in Bergen. Daarna volgt een voorgerecht bij De Notaris in Alkmaar en een soepje bij Hotel Meyer in Bergen aan Zee. Het hoofdgerecht wordt geserveerd bij Honky Tonk in Schoorl,

en in Gusto in Bergen wacht u ten slotte het dessert.

 

© Honky Tonk | Ontwerp: PK Designs